Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών εκφράζει την έντονη αντίθεσή της ως προς το Σχέδιο Νόμου για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. 1890/2005 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-5229968  FAX: 210-5229541
e-mail: eoty@otenet.gr
www.eoty.gr

Αθήνα, 31/12/2018
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 1665

ΤΟΜΕΑΣ: Γραμματείας
ΠΛΗΡ.: Βιβή Τσαβαλιά

Προς:
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κο Κ. Γαβρόγλου

Κοιν.:
1) Ε.Σ.Α.μεΑ.
2) Σωματεία-μέλη Ε.Ο.Τ.

Θέμα: Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών εκφράζει την έντονη αντίθεσή της ως προς το Σχέδιο Νόμου για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.), ο επίσημος Κοινωνικός Εταίρος της Πολιτείας για θέματα τυφλότητας και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), εκφράζει την έντονη αντίθεσή της ως προς το Σχέδιο Νόμου για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών.

Πιο συγκεκριμένα, ζητάμε την αναλογική εφαρμογή του Ν.4440/2016 και στους διορισμούς στην εκπαίδευση, διασφαλίζοντας την ίση μεταχείριση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα. Εξάλλου, και στη συνάντηση που πραγματοποιήσατε στις 05/12/2018 με αντιπροσωπεία της Ε.Σ.Α.μεΑ., σας έγινε σαφές ότι το αναπηρικό κίνημα θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις, προκειμένου να μην ισχύσει η καθ’ όλα άδικη για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία και τους εκπαιδευτικούς γονείς παιδιών με αναπηρία αυτή ρύθμιση. Περεταίρω, θεωρούμε απαράδεκτο το ανωτέρω Σχέδιο Νόμου και δηλώνουμε ότι, σε περίπτωση που γίνει νόμος του Κράτους, σε συνεργασία με την Ε.Σ.Α.μεΑ., θα επιδιώξουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο, με κινητοποιήσεις, ακόμα και με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την ανατροπή του.


Με εκτίμηση

Για το Γενικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Τ.

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Γιαλλούρης

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας
Νικήτας Σεκαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου