Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Επιστολή διαμαρτυρίας αναπληρωτών νηπιαγωγών σχετικά με την πρόταση κριτήριων μοριοδότησηςΘέμα: Επιστολή διαμαρτυρίας αναπληρωτών νηπιαγωγών σχετικά με την πρόταση κριτήριων μοριοδότησης.

Κύριε υπουργέ,

αναφερόμαστε στα κριτήρια ως «πρόταση» και όχι ως νομοθετική μεταρρύθμιση καθώς σε κάθε δημοκρατική κοινωνία λαμβάνονται υπόψιν οι προτάσεις και οι φωνές όλων.

Κύριε υπουργέ, μελετήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον και ακόμη μεγαλύτερη θλίψη την πρόταση σας αλλά και τις δηλώσεις σας, τις αμέσως επόμενες μέρες, θέλοντας να δικαιολογήσετε τα…. αδικαιολόγητα ώστε να έχετε την κοινή γνώμη με το μέρος σας αναφερόμενος στο σύνταγμα και στις ίσες ευκαιρίες σε όλους. Σε μια περίοδο λιτότητας και μνημονικών πολιτικών 10 τουλάχιστον ετών, σε μια περίοδο 10 ετών αδιοριστίας, η δημόσια εκπαίδευση λειτουργούσε αρμονικά χάρη στους αναπληρωτές που δούλευαν με ελαστικές συμβάσεις εργασίας, χωρίς τα δικαιώματα των μόνιμων εκπαιδευτικών, με τις ίδιες υποχρεώσεις (ίσως και περισσότερες) και με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή αυτή η αυτοθυσία θα έχει την ανάλογη βαρύτητα σε επερχόμενους διορισμούς. Αναπληρωτές οι οποίοι αξιολογήθηκαν μέσα από τον αδιάβλητο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του οποίου τα μόρια της επιτυχίας δεν αναφέρονται πουθενά στο νομοσχέδιο προς συμπερίληψη τους στη μοριοδοτηση και προς έκπληξη μας ο ίδιος ο ΑΣΕΠ παραβλέπει να τα συμπεριλάβει ακυρώνοντας έτσι αυτόματα την διεξαγωγή του. Αντί αυτού υιοθετεί την μοριοδοτηση των προσόντων αγνοώντας ίσως πώς αυτά έχουν αποκτηθεί και αν ο τρόπος που αποκτήθηκαν συμφωνεί με τους όρους τους συντάγματος περί ισότητας και ίσων ευκαιριών. Διερευνήσατε αλήθεια, πότε ξεκίνησε αυτό το εμπόριο με τα μεταπτυχιακά και για ποιον λόγο;;;

Αλήθεια κύριε υπουργέ, ένα μεταπτυχιακό της τάξεως των πέντε και έξι χιλιάδων ευρώ συμπεριλαμβάνεται στις «ίσες ευκαιρίες για όλους»;;;; Η μήπως επειδή κάποια από αυτά τα μεταπτυχιακά πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το δημόσιο πανεπιστήμιο «χρίζονται» δημόσια και για το λόγο αυτό βάζουμε στην άκρη το κόστος, αφού μέρος του ποσού μένει στο «δημόσιο» ίδρυμα ;;; Κύριε υπουργέ είπατε σε δήλωση σας ότι είναι «λαϊκισμός οι δηλώσεις περί πληρωμένων πτυχίων» και ζητάμε άμεσα εισαγγελική παρέμβαση να διερευνήσει αν το 99.9% είναι καθαρά από δημόσια πανεπιστήμια στα οποία έχουν πρόσβαση όλοι, σύμφωνα με τους ορούς που ορίζει το Σύνταγμα, προς αποκατάσταση της αλήθειας. Έχετε καταλάβει ότι με το νέο νομοσχέδιο που προτείνετε, εσείς ο ίδιος, ακυρώνετε τα δημόσια πανεπιστήμια και τους βασικούς τίτλους σπουδών μόνο και μόνο με το ποσοστό μοριοδοτησης των μεταπτυχιακών-προσόντων;

Κύριε υπουργέ είμαστε αυτοί οι εκπαιδευτικοί που αξιολογηθήκαμε μέσω του διαγωνισμού για να μπορέσουμε να δουλέψουμε στην δημόσια εκπαίδευση γιατί τα δεδομένα τότε ήταν επιτυχία στον ΑΣΕΠ και προϋπηρεσία .Είμαστε αυτοί οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι κάθε χρόνο τον Ιούνιο είμαστε άνεργοι χωρίς να γνωρίζουμε αν την επόμενη χρονιά θα μας καλέσουν και που. Είμαστε αυτοί οι εκπαιδευτικοί που σε μια περίοδο εργασιακής αβεβαιότητας δεν καταφέραμε να αποκτήσουμε τα κοινωνικά κριτήρια όπως τα μεταφράζετε εσείς. Είμαστε και αυτοί οι εκπαιδευτικοί που εδώ και 8 τουλάχιστον χρόνια περιμέναμε με τα μόρια της επιτυχίας μας στον ΑΣΕΠ να αποκτήσουμε την εργασιακή εμπειρία και αντί αυτού βλέπαμε κάθε χρόνο την τελευταία 5ετια να πέφτουμε θέσεις από συνάδελφους οι οποίοι χρησιμοποιούσαν την προϋπηρεσία της ειδικής και στον πίνακα της γενικής αγωγής. Αλήθεια ο νόμος εκεί έδινε ίσες ευκαιρίες σε όλους;

Κύριε υπουργέ είμαστε όλοι αυτοί που είχαν ως μόνη επιλογή το εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό με κόστος των 5-6 χιλιάδων εύρω.

Ζητάμε να πάρετε πίσω την «πρότασή» και να προχωρήσετε σε μια ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ που δεν διχάζει τους ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ.

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΤΟ 2019 ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΕΞΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΠΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.

ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ!

ΖΗΤΑΜΕ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου