Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Α.Σ.Ε.Π. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2018-19



Σύμφωνα με πληροφορίες από το Α.Σ.Ε.Π., στο περιθώριο της σημερινής συνάντησης του Δ.Σ. της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.) με τη  Γενική Διευθύντρια  κα Καλλιόπη Στάγκα και την Προϊσταμένη της Γ΄ Διεύθυνσης Επιλογής Προσωπικού κα Μαρία Σταθοπούλου:

1ον - Οι Αποφάσεις του Α.Σ.Ε.Π. επί των Ενστάσεων των υποψηφίων Αναπληρωτών Ε.Β.Π. για τους Προσωρινούς Αξιολογικούς Πίνακες για το 2018-19, έχουν αποσταλεί σε 8 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) : 

1.      ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
2.      ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ /ΘΡΑΚΗΣ
3.      ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
4.      ΗΠΕΙΡΟΥ
5.      ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
6.      ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
7.      ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
8.      ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ(Δεν υπήρξαν ενστάσεις)

ενώ αναμένεται να αποσταλούν εν ευθέτω χρόνω στις υπόλοιπες 5 Π.Δ.Ε.:

1.      ΑΤΤΙΚΗΣ
2.      ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
3.      ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
4.      ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
5.      ΚΡΗΤΗΣ

2ον - Η κοινοποίηση των Οριστικών Πινάκων υποψήφιων αναπληρωτών Ε.Β.Π. για το 2018-19 είναι αρμοδιότητα των Π.Δ.Ε., με τον συντονισμό του Αυτοτελούς Τμήματος Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π., με το οποίο είχε επικοινωνία το Α.Σ.Ε.Π..

3ον - Οι Ενστάσεις των υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. εστάλησαν από τις Π.Δ.Ε. και παρελήφθησαν από το Α.Σ.Ε.Π. και θα καταβληθεί προσπάθεια να διεκπεραιωθούν μέσα στα χρονικά όρια που έχουν τεθεί , ώστε να γίνουν οι προσλήψεις στην ώρα τους, με την έναρξη του σχολικού έτους 2018-19. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως το Α.Σ.Ε.Π. εξέφρασε τον προβληματισμό του από την φετινή αργοπορία, όσον αφορά στη διαδικασία, η οποία πέρσι είχε ξεκινήσει νωρίτερα από φέτος.

4ον - Το Α.Σ.Ε.Π. ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας κι αυτό του επεσήμανε τα σημεία της Υπεύθυνης Δήλωσης που αυτό θεωρεί πολύ σημαντικά. Αυτά τα σημεία έχουν να κάνουν με τα 2 πρώτα κουτάκια, τα οποία κατά το Υπουργείο αποτελούν προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία των αιτήσεων πρόσληψης. Έτσι όποιοι συνάδελφοι συμπλήρωσαν αυτά τα κουτάκια δεν θα έχουν πρόβλημα κατά το Α.Σ.Ε.Π..

5ον - Στο Α.Σ.Ε.Π. επισημάνθηκε πως εκτός από την Υπεύθυνη Δήλωση, υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι με αβλεψίες ή ελλείψεις στα δικαιολογητικά, όπως επίσης επισημάνθηκε το διαχρονικό πια πρόβλημα με το αποδεικτικό Ελληνομάθειας.

Θα υπάρξει αναλυτικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από την ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α., επί όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν, σύντομα.

Βασίλης Βούγιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου