Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί του Δήμου Αθηναίων δίπλα στους πληγέντεςΟμάδα εννέα ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στέλνει ο δήμος Αθηναίων για τη στήριξη ανθρώπων που έχουν χάσει μέλη των οικογενειών τους και χρειάζονται επιστημονική στήριξη, στις πυρόπληκτες περιοχές.

Ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τη UNICEF, την Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και την εταιρία AVIS, στο πλαίσιο αυτό των δράσεων αλληλεγγύης για την περιοχή, στέλνει από την 1η Αυγούστου  και για όσο χρειαστεί:
1) Τρεις κοινωνικούς λειτουργούς και ένα ψυχολόγο που θα προσφέρουν, με έδρα το δημαρχείο της Ραφήνας, τις υπηρεσίες τους στους πολίτες που το χρειάζονται.
2) Κινητή μονάδα στελεχωμένη καθημερινά με τρεις  κοινωνικούς λειτουργούς και δύο ψυχολόγους ώστε να βρίσκεται κοντά σε όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη και αντιμετωπίζουν δυσκολία στις μετακινήσεις. Η κινητή μονάδα θα επιχειρεί σε όλη την περιοχή σε συνεργασία με τον δήμο Ραφήνας.
Για τη διάθεση της κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης, συμμετέχουν:
Το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του δήμου Αθηναίων
Η κινητή μονάδα του Κέντρου Κοινότητας του δήμου Αθηναίων
Προσωπικό του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που εποπτεύει ο δήμος Αθηναίων και είναι τοποθετημένο στην Κοινωνική Υπηρεσία της Ανοιχτής Δομής Προσωρινής Υποδοχής προσφύγων του Ελαιώνα.
Το Athens Partnership με υλική στήριξη
Σημαντική είναι επίσης και η συμβολή των συνεργατών του δήμου Αθηναίων:
Η εταιρία AVIS  διαθέτει ένα όχημα τύπου βαν για την μεταφορά του προσωπικού στην Ραφήνα αλλά και την μεταφορά της ομάδας όπου υπάρχει ανάγκη.
Η UNICEF  διαθέτει υλικό για παιδιά και είδη πρώτης ανάγκης
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες  διαθέτει είδη πρώτης ανάγκης
Ημερομηνία: 
Τρι, 31/07/2018 - 12:15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου