Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ(Ε.Ε.Π) & ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ(Ε.Β.Π) ΣΕ Σ.Μ.Ε.Α.Ε -ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΚΕ.Δ.Δ.Υ - Ε.Δ.Ε.Α.Υ ΓΙΑ ΤΟ 2013-14

Σχετικά με τις προσλήψεις Αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικό(Ε.Β.Π) για το 2013-14 και σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υ.ΠΑΙ.Θ, θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά, απαντώντας σε απορίες και ερωτήματα συναδέλφων τα εξής:Όπως ανέφερε στη Βουλή το Υ.ΠΑΙ.Θ, δια του αρμοδίου Υφυπουργού κου Κεδίκογλου, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση(στηριζόμενη σε έγγραφο του ΣΕΕΠΕΑ-ΣΤΕΛΛΑ) Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-[δέστε: http://seepea-stella.blogspot.gr/2013/07/blog-post_9734.html], θα προσλάβει για το 2013-14:520 Αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) για τις ανάγκες των Ε.Δ.Ε.Α.Υ, από Πρόγραμμα ΕΣΠΑ και από τους αξιολογικούς πίνακες Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π που θα συσταθούν σε κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, με βάση την Εγκύκλιο των Αναπληρωτών η οποία αναμένεται να εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες.300 Αναπληρωτές Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π) για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης, στα γενικά σχολεία, από Πρόγραμμα ΕΣΠΑ και από τους αξιολογικούς πίνακες Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π που θα συσταθούν σε κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, με βάση την Εγκύκλιο των Αναπληρωτών η οποία αναμένεται να εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες. Οι προσλήψεις δε, του προσωπικού αυτού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας, θα πραγματοποιηθούν εντός του  προσεχούς μηνός Οκτωβρίου.Επίσης θα προσληφθεί ένας πολύ μικρός αριθμός Αναπληρωτών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π,  από τις 2.500 πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού που αφορούν στο σύνολο των αναγκών της Εκπαίδευσης.Τώρα όσον αφορά στις ανάγκες των ΚΕ.Δ.Δ.Υ σε Ε.Ε.Π και των Ειδικών Σχολείων σε Ε.Β.Π και επειδή δεν υπάρχει πρόβλεψη πρόσληψης Αναπληρωτών από Προγράμματα ΕΣΠΑ, το Υπουργείο Παιδείας έχει στραφεί στην «αξιοποίηση» Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για να μπορέσει να στελεχώσει με προσωπικό τις δομές αυτές, με 8μηνες συμβάσεις εργασίας και όχι με 5μηνες που είναι το σύνηθες των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.

Τα Προγράμματα αυτά βέβαια, απευθύνονται, εξ όσων γνωρίζουμε, σε ανέργους, με μοριοδοτούμενο το χρόνο ανεργίας και όχι την προϋπηρεσία, την τόσο σημαντική όταν μιλάμε για δουλειά σε δομές Ειδικής Αγωγής και ειδικότερα σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

Αυτό είναι σοβαρότατο πρόβλημα, όσον αφορά στην ποιότητα στελέχωσης αυτών των δομών και δεν ξέρουμε μέχρι αυτή την ώρα πως θα το αντιμετωπίσει το Υ.ΠΑΙ.Θ.

Το πρόβλημα της μη προσμέτρησης της προϋπηρεσίας αφορά όμως ΜΟΝΟ στο προσωπικό που θα προληφθεί σε ΚΕΔΔΥ ως Ε.Ε.Π και στα Ειδικά Σχολεία ως Ε.Β.Π, μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.Για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου, που δεν συμπεριλαμβάνονται σε Προγράμματα ΕΣΠΑ, η δέσμευση και της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ, αλλά και του Υπουργείου Οικονομικών, είναι πως οι ανάγκες των 2 αυτών Περιφερειών θα καλυφθούν από πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού.


Αυτή είναι η κατάσταση για τις προσλήψεις Αναπληρωτών Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π για το 2013-14, όπως διαμορφώνεται σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013, μια ημέρα πριν μας επισκεφθεί ο Αύγουστος.Βασίλης Βούγιας

31/7/2013

2 σχόλια:

 1. Δεν ξέρω πόσο άξιος μπορεί να είναι κάποιος που έχει μείνει άνεργος 10 χρόνια σε σχέση με κάποιον που έχει δουλέψει έστω και λίγο αυτά τα 10 χρόνια. Αυτά τα σχέδια μου φαίνεται ότι έγιναν στο γόνατο από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν από διοίκηση και διαχείριση ανθρωπίνων πόρων.

  Αργύριος Μπίρης, ψυχολόγος ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Μαγνησίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πρόκειται περί επιλογών απελπισίας, καθόσον η άσκηση πολιτικής διαμέσου των χρημάτων του ελληνικού λαού έλαβε τέλος. Αλλά και τότε που τα θησαυροφυλάκια ήσαν ανοικτά, το πελατειακό κράτος φρόντιζε να προσλαμβάνει αδιαφανώς και ασυστόλως αχρείαστες ειδικότητες για τα μετόπισθεν των γραφείων του βαθέος Δημοσίου. Για την πρώτη γραμμή, για τη στελέχωση των δομών ειδικής αγωγής δεν έμεινε τίποτα. Ισχύει αυτό που είχα πει στην ομιλία μου στη Βουλή για το άρθρο των ΕΔΕΑΥ, πως το μνημόνιο για την Ειδική Αγωγή είχε έλθει πολύ πιο πριν απο το μνημόνιο του ΓΑΠ. Ας απάντήσει κάποιος αρμόδιος. Γιατί λόγου χάρη στην Περιφέρεια Στερεάς υπηρετεί μια-μόνον- Λογοθεραπεύτρια και ένα -μόνον- Ε.Β.Π ως μόνιμοι υπάλληλοι; Γιατί όλη η Ειδική Αγωγή όλα αυτά τα χρόνια της χλιδής και τρυφηλότητος "λειτουργούσε" με Αναπληρωτές και οι άνθρωποι αυτοί- αποδεδειγμένα χρησιμότατοι- δεν επροσλαμβάνοντο ως μόνιμοι; Τώρα τρέχουν για τα Κοινωφελούς και άυριο θα ζητούν εθελοντές ...

   Βασίλης Βούγιας

   Διαγραφή