Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλου με τον Υπουργό Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υ.ΠΑΙ.Θ
Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε σήμερα στο Υπ. Παιδείας με τον Υπουργό Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη, στο πλαίσιο απορρόφησης των εκπαιδευτικών που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα από μονάδες Υγείας.
Κατά  τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε τα  εξής:
«Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διέρχεται η ελληνική κοινωνία, έχουμε πει ότι κάθε δημοσιονομική προσαρμογή, κάθε διοικητική αναδιάρθρωση, πρέπει να εντάσσεται σε έναν Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό.
Έτσι, όλες οι αλλαγές που πραγματοποιούμε, εντάσσονται σ’ έναν Εθνικό Σχεδιασμό που υπηρετεί το Εθνικό Συμφέρον. Γι’ αυτό, στο πλαίσιο της πολιτικής της κινητικότητας είπαμε ευθύς εξαρχής ότι βασική μας μέριμνα είναι οι καθηγητές που τίθενται σε διαθεσιμότητα να απορροφηθούν από άλλες υπηρεσίες, όπου υπάρχει ανάγκη. Βεβαίως αφού αξιολογηθούν.
Γι αυτό κάλεσα σήμερα στο Υπουργείο, τον αγαπητό συνάδελφο, τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη. Είχαμε μία στενή συνεργασία, ούτως ώστε οι καθηγητές των επαγγελμάτων υγείας, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Υπουργείο Παιδείας, να αξιολογηθούν και να απορροφηθούν από το Υπουργείο Υγείας.
Θα ήθελα να πω  στην ελληνική κοινωνία και κυρίως σε όλους τους συναδέλφους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ότι, εδώ υπάρχει σχεδιασμός και μέριμνα έτσι ώστε την επόμενη μέρα να  μπορέσουν κι αυτοί να απορροφηθούν σε άλλους κλάδους».
Κατά  τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπ. Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδης δήλωσε τα  εξής:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό της Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλο και όλους τους συνεργάτες του, γιατί τα δύο Υπουργεία έχουμε ξεκινήσει μία στενή συνεργασία χωρίς να χάσουμε καθόλου χρόνο για να δώσουμε απάντηση στην αγωνία αυτών των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στο καθεστώς της κινητικότητας.
 Πρέπει να σας πω ότι για το Υπουργείο Υγείας αυτή η διαδικασία είναι μία ευλογία. Διότι υπάρχουν ειδικότητες, υπάρχουν γιατροί, υπάρχουν νοσηλευτές, υπάρχουν ακτινολόγοι, υπάρχουν οδοντοτεχνίτες, υπάρχουν οδοντίατροι, μία σειρά ειδικοτήτων στις οποίες έχουμε μεγάλη έλλειψη.
Μπορώ μετά βεβαιότητας να πω στους ανθρώπους που έχουν σήμερα αυτή την αγωνία ότι, ναι, το Υπουργείο Υγείας χρειάζεται ανθρώπους και άρα εφόσον τηρηθούν οι διαδικασίες, πολύ γρήγορα θα έχουμε καταλήξει στην νέα τους εργασία.
Για να γίνει αυτό όσο γίνεται πιο γρήγορα και πιο σωστά, έχουμε ξεκινήσει ήδη με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εδώ και αρκετές μέρες – και σήμερα το επισημοποιούμε μ αυτήν την επίσκεψη- μία πολύ στενή συνεργασία ώστε όλα να γίνουν όσο πιο σωστά  γίνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου