Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ο Υπουργός Εργασίας μας ζητεί να υποβάλουμε το Α21και να πάρουμε το οικογενειακό επίδομα τέκνων, μιας και η στήριξη της οικογένειας αποτελεί προτεραιότητα της Κυβερνήσεως(κατά τον κο Υπουργό βεβαίως)

  "ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΕΚΝΩΝ"

Να υποβάλουν άμεσα αίτημα για τα νέα οικογενειακά επιδόματα στήριξης τέκνων καλεί όλους τους δικαιούχους γονείς το υπουργείο Εργασίας, που διαπιστώνει πως μεγάλος αριθμός φορολογουμένων δεν έχουν υποβάλει ακόμη το απαραίτητο έντυπο Α21, παρότι δικαιούνται το νέο επίδομα. 

 Οπως τόνισε χθες ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί 142.543 αιτήματα συνολικού ποσού 234 εκατομμυρίων ευρώ. «Μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός δικαιούχων δεν έχουν υποβάλει ακόμη το έντυπο Α21 προκειμένου να τους καταβληθεί το επίδομα», διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης καλώντας όλους όσοι δικαιούνται την παροχή να υποβάλουν άμεσα το σχετικό έντυπο, ακόμη και εάν έχουν ήδη υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση.

 Με δήλωση Ε1 Το νέα οικογενειακά επιδόματα για τα παιδιά απευθύνονται σε όλους τους φορολογούμενους που έχουν υποβάλει οριστικά τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος Ε1 και έχουν παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών ή κάτω των 19 ετών, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή κάτω των 25 ετών, εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας. Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση είναι οι γονείς να πληρούν τα προβλεπόμενα εισοδηματικά κριτήρια. Για οικογένειες με 1 ή 2 παιδιά το επίδομα ανέρχεται στα 480 ευρώ το έτος για κάθε παιδί. Σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες χορηγείται εφάπαξ και ενδεικτικά για μια οικογένεια με 4 παιδιά φθάνει τα 3.920 ευρώ τον χρόνο.

Από το υπουργείο Εργασίας υπενθυμίζεται ότι οι φορολογούμενοι με ένα ή και περισσότερα παιδιά μπορούν να υποβάλουν αίτημα οικογενειακού επιδόματος αμέσως μετά την οριστική υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης. «Η στήριξη της οικογένειας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση», δήλωσε χθες ο κ. Βρούτσης, σημειώνοντας πως ο μοναδικός δείκτης που αυξήθηκε στον προϋπολογισμό του 2013 αφορά τα οικογενειακά επιδόματα (από 566 εκατομμύρια το 2012 ανέβηκε στα 755 εκατομμύρια).

Γ. ΦΩΣΚΟΛΟΣ - www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου