Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Να διαψεύσει ο Γ. Στουρνάρας!

 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΣΑμεΑ - 29/7/2013
Η ΕΣΑμεΑ εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, σύμφωνα με τον Τύπο, την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013. Η δήλωση είχε ως εξής: «Πρώτοι θα δουν την έξοδο οι ψυχικά ασθενείς, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι αναξιοπαθούντες», αναφορικά με τη διαθεσιμότητα. Αυτή η δήλωση, δεν έχει διαψευστεί.
Εάν η δήλωση αυτή ευσταθεί, συνιστά μείζον πολιτικό ζήτημα για τον ίδιο τον υπουργό και την κυβέρνηση. Καλούμε τον κ. Στουρνάρα να πάρει δημόσια θέση για αυτή τη δήλωση με ανακοίνωσή του. Εάν δεν ανακαλέσει, ταυτίζεται με τους πλέον συντηρητικούς, τους πλέον αντι - αναπηρικούς κύκλους της ελληνικής κοινωνίας.
Εάν η δήλωση αυτή ευσταθεί, συνιστά δήλωση ανοίγματος κοινωνικού Καιάδα.
Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Γιάννης Βαρδακαστάνης καλεί τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να πάρουν θέση! Εκφράζει παράλληλα τη βαθύτατη θλίψη του που η ΟΛΜΕ δεν πήρε θέση στην ανακοίνωσή της αναφορικά με τη συνάντηση.
Το αναπηρικό κίνημα δεν θα δεχθεί τέτοια ρατσιστική, τέτοια προσβλητική συμπεριφορά, μια συμπεριφορά υβριστική και ξένη προς τον πολιτισμό για τα θέματα της Αναπηρίας από κανέναν, πόσο μάλλον από εκπρόσωπο της Πολιτείας.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε τα ΜΜΕ να μην αποτύπωσαν σωστά τις δηλώσεις του υπουργού.
Ο μόνος τρόπος να αποδειχθεί αυτό, είναι ο ίδιος να τις διαψεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου