Άρθρο που δημοσιεύθηκε το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013, στο tovima.gr με τίτλο "Ψέματα και αριθμοί" κάνει λόγο για τις "τερατολογίες" που "ακούσαμε και είπαμε για 1,5 εκατομμύριο υπαλλήλους του δημοσίου τομέα", ενώ οι αμείλικτοι αριθμοί "έδειξαν ότι 614.053 μισθοδοτούνται από το Δημόσιο".
Πιο κάτω διαβάζουμε πως "οι περισσότεροι αναζητούσαμε τον ένοχο της κατάστασης, το εξιλαστήριο θύμα ή μια «Ιφιγένεια» για να πνεύσει πάλι ούριος άνεμος στις τσέπες μας."
Και προχωρώντας ο συγγραφέας του άρθρου, το οποίο είναι ανυπόγραφο, αναφέρει πως "Βολεύει όμως η «διαρροή» και η καλλιέργεια τέτοιων ψευδών αναλογιών, βολεύει να ενισχυθεί η πίεση προς «ανίκανους», «άχρηστους» γενικώς και αποκρύπτει το πρόβλημα", το οποίο πρόβλημα έχει να κάνει με την "απουσία σχεδίου διαχείρισης, έλλειψη οράματος για το ανθρώπινο δυναμικό, αδυναμία απαγκίστρωσης από το ρουσφετολογικό παρελθόν, άρνηση επιβολής δίκαιων πολιτικών στη φορολόγηση και την επένδυση."
Το άρθρο κλείνει με τη διαπίστωση "Είναι εποχή αλλαγών, σαρωτικών. Φαίνεται όμως ότι κι αυτές αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακά τρυκ. Και είναι κρίμα για τις γενιές που θα βγουν ή βγαίνουν στην παραγωγή."
Άκριβώς έτσι έχουν τα πράγματα, όπως τα περιγράφει ο άγνωστος συγγραφεύς και όπως τα λέγαμε εδώ και καιρό και εμείς και ο κάθε λογικός και νουνεχής δημοσιογράφος και αναλυτής.
Φευ, όμως, η πλειονότητα των Μ.Μ.Ε εντύπων και ηλεκτρονικών, μεταξύ των οποίων και το Μέσο του συγγραφέα του άρθρου, έλεγαν ακριβώς τα αντίθετα, όπως το παραδέχεται και ο ίδιος γράφοντας (επαναλαμβάνουμε τα γραφόμενα καθόσον δυσκολευόμαστε να πιστεψουμε πως εγράφησαν στο tovima.gr) "οι περισσότεροι αναζητούσαμε τον ένοχο της κατάστασης, το εξιλαστήριο θύμα ή μια «Ιφιγένεια» για να πνεύσει πάλι ούριος άνεμος στις τσέπες μας."και " Οπότε δεν ήταν πολύ περισσότεροι(οι Δημόσιοι Υπάλληλοι) όπως εντέχνως καλλιεργείται." και " Βολεύει όμως η «διαρροή» και η καλλιέργεια τέτοιων ψευδών αναλογιών, βολεύει να ενισχυθεί η πίεση προς «ανίκανους», «άχρηστους» γενικώς και αποκρύπτει το πρόβλημα."
Τώρα όμως ίσως να είναι αργά. Η Ιφιγένεια έχει οδηγηθεί στον τόπο της θυσίας. Ο κοινωνικός αυτοματισμός δια των "επικοινωνιακών τρυκ" επιτέλεσε το έργο του.
Αλλά αγαπητέ συγγραφέα αυτού του άρθρου δε νομίζεις πως κάποια στιγμή θα πρέπει να λογοδοτήσουν αυτοί "που τόσο καιρό έλεγχαν τα νήματα και έσπρωχναν κάτω από το χαλί τα σημαντικά προβλήματα", που όπως ορθά ανέφερες είναι: "Η απουσία σχεδίου διαχείρισης, η έλλειψη οράματος για το ανθρώπινο δυναμικό, η αδυναμία απαγκίστρωσης από το ρουσφετολογικό παρελθόν, η άρνηση επιβολής δίκαιων πολιτικών στη φορολόγηση και την επένδυση."??
Β.Β
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου