Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση ΕΣΑμεΑ για την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών





Η ΕΣΑμεΑ εκφράζει την ικανοποίησή της για την ανακοίνωση στην οποία προέβη το υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με δήθεν δηλώσεις του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα που εμφανίστηκαν σε μεγάλη μερίδα του ηλεκτρονικού και του έντυπου Τύπου, από την Παρασκευή 26 Ιουλίου, μετά την συνάντηση του υπουργού με την ΟΛΜΕ, περί της διαθεσιμότητας των ψυχικά ασθενών και χρονίως πασχόντων. Η Συνομοσπονδία εύχεται το πνεύμα και το γράμμα της δήλωσης του υπουργείου να διέπει την πολιτική του υπουργείου για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, διότι μέχρι σήμερα αυτή η πολιτική έχει σημαντικά και ουσιαστικά ελλείμματα.

3 ημέρες μετά τη συνάντηση, η Συνομοσπονδία αναγκάστηκε να παρέμβει και να ζητήσει εξηγήσεις. Αυτό δεν θα ήταν αναγκαίο, αν η ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα είχε εκδοθεί από την πρώτη στιγμή.

Η ΕΣΑμεΑ ούτε σχεδίασε, ούτε κατεύθυνε, ούτε παραποίησε καμία δήλωση. Μακριά από την ΕΣΑμεΑ αυτός ο τρόπος λειτουργίας.

Ωστόσο θα ήταν χρήσιμο και επιβεβλημένο να πάρει θέση και η ΟΛΜΕ, η οποία συμμετείχε στην συνάντηση.
  
Η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών

Το Υπουργείο Οικονομικών προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζει:
Ουδέποτε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προέβη στις δηλώσεις που του αποδίδονται σε ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΟΛΜΕ.
Ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να ανακαλέσει, όπως του ζητείται, λόγια που του αποδίδονται από τρίτους εξυπηρετώντας, προφανώς, συγκεκριμένους σκοπούς.
Αν δεν πρόκειται για στοχευμένη παραποίηση της αλήθειας τότε αναμφισβήτητα πρόκειται για παρερμηνεία των λεγομένων του Υπουργού, ο οποίος με τη στάση και τις ενέργειές του έχει δείξει έμπρακτα το σεβασμό και τη στήριξή του στα άτομα με αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου