Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Επετειακό έτος Αριστοτέλη το 2016 από την UNESCO


Με αφορμή τη συμπλήρωση των 2400 χρόνων από τη γέννηση του Αριστοτέλη, η UNESCO ανακήρυξε το έτος 2016 ως ‘’ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ’’, κατόπιν πρότασης της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την  UNESCO. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δίνει ιδιαίτερη σημασία στον εορτασμό αυτής της επετείου, αφιερωμένης στον εξέχοντα Έλληνα φιλόσοφο το έργο του οποίου έχει παγκόσμια αναγνώριση. Στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Παιδείας ο Υφυπουργός κ. Θ. Πελεγρίνης μίλησε στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς για το έργο του Αριστοτέλη και δόθηκαν ενδεικτικά  κατευθύνσεις για τη συμμετοχή των σχολικών μονάδων στον εορτασμό, με στόχο να εμβαθύνουν οι μαθητές στο  έργο του φιλοσόφου.
Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι σχολείων τα οποία είναι μέλη του Προγράμματος «Συνεργαζόμενα Σχολεία με την UNESCO», από είκοσι έξι Λύκεια της Περιφέρειας εκπαίδευσης Αττικής και τέσσερα  Λύκεια από Θεσσαλονίκη, Χανιά, Μεσολόγγι, Ζάκυνθο.  Παράλληλα, παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω live streaming δέκα επτά σχολεία από άλλες Περιφέρειες Εκπαίδευσης.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ορισμένοι από τους συμμετέχοντες, ανταποκριθέντες στην πρόσκληση του Υπουργείου, ήρθαν με δικά τους έξοδα.

minedu.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου