Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Τι θα γίνει αύριο με τη λειτουργία των σχολείων, τι έγινε σήμερα...


Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν πολλά σχολεία ανά την Ελλάδα για ακόμη μια μέρα. Οι έντονες καιρικές συνθήκες έχουν οδηγήσει τις δημοτικές αρχές να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις με τις οποίες ενημερώνουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς είτε για την αναστολή λειτουργίας των σχολείων είτε για την έναρξη λειτουργίας τους κάποιες ώρες αργότερα.
Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το Υπουργείο Παιδείας από τον Περιφερειακό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου σήμερα δε λειτούργησαν, κυρίως λόγω παγετού τα ακόλουθα σχολεία σε Λέσβο και Χίο:
  1. Δημοτικό Σχολείο Βατούσας
  2. Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Συκαμινέας
  3. Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείου Μεγαλοχωρίου
  4. Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Φίλιας
  5. Νηπιαγωγείο Βρίσας
  6. Χίος: Τα ολοήμερα τμήματα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων Βολισσού
Άλλες περιοχές με κλειστά σχολεία ή σχολεία που θα λειτουργήσουν πιο αργά:
Καρδίτσα: Λόγω της κακοκαιρίας όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καρδίτσας την Τετάρτη 20/1 θα παραμείνουν κλειστά . Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργούν κανονικά.
Λάρισα: Με απόφαση του Δήμου Λαρισαίων κλειστά θα παραμείνουν σήμερα 20/1, λόγω της χιονόπτωσης, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία.
Με απόφαση του Δήμου Λαρισαίων, μετά και τις προβλέψεις για συνέχιση της χιονόπτωσης και τις επόμενες ώρες, αναστέλλεται για σήμερα,  η λειτουργία και των σχολείων της Β/θμιας Εκπαίδευσης. 
Ελασσόνα: 1.Τη διακοπή των μαθημάτων των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Ελασσόνας για σήμερα 20-01-2016.
Φλώρινα: Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας τη Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:00 π.μ. λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Άργος Ορεστικό: Με απόφαση του Δημάρχου Άργους Ορεστικού, ανακοινώνεται ότι οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί και ο βρεφονηπιακός σταθμός του Δήμου, για αύριο Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09.15, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.
Καστοριά: Με απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου και αύριο Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, θα ξεκινήσουν  τη λειτουργία τους στις 09.15 λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.
Τρίκαλα: Σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και των αρμοδίων Δημάρχων,όλα τα σχολεία του νομού θα παραμείνουν κλειστά σήμερα,20/01/2016,λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Καρπενήσι: Η έναρξη των μαθημάτων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καρπενησίου αύριο Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 θα γίνει στις 10:00π.μ, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Εξαιρούνται οι παιδικοί σταθμοί και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ.
Γρεβενά: Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, αύριο Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016,ανακοινώνεται ότι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου θα λειτουργήσουν στις 9:30 π.μ. λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.
Άγραφα: Σήμερα 20/01/2016, όλα τα Σχολεία στο Δήμο Αγράφων θα παραμείνουν κλειστά, λόγω του παγετού.
Θήβα: Ο Δήμος Θηβαίων, λόγω της προηγηθείσας χιονόπτωσης καθώς και των χαμηλών θερμοκρασιών που συνεχίζουν να επικρατούν , καθορίζει τα ακόλουθα για τα σχολεία ευθύνης του:
  • Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν από ώρα 10:00. 
  • Το ΕΕΕΕΚ στο Λουτουφί, το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Θήβας θα παραμείνουν κλειστά.
  • Οι παιδικοί σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα λειτουργήσουν από ώρα 09:00
 Δομοκός- Σπερχειάδα - Μακρακώμη- Υπάτη: Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας θα είναι αύριο, 21/1, κλειστά.
Λέσβος: Τα σχολεία στο νησί της Λέσβου, αύριο Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, θα είναι κλειστά.
Φωκίδα: Κλειστά θα είναι αύριο, 21/1, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας σε Γραβιά, Πολύδροσο, Επτάλοφο, Λιδορίκι, Αμυγδαλιά.
Βοιωτία: Κλειστά θα είναι αύριο, 21/1 τα σχολεία σε Αράχωβα, Κυριάκι, Δίστοσμο, Δαύλεια. Επίσης, κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Πύλη και Σκούρτα.
 
minedu.gov.gr

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από την 3η διδακτική ώρα και μετά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Λαμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου