Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΜΟΝΙΜΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ: η προϋπηρεσία συσσωρεύεται, οι αποδοχές μειώνονται και οι αδικίες εξακολουθούν να υφίστανται…


Οι απόφοιτοι των Τμημάτων Ειδικής Αγωγής, νηπιαγωγοί ΠΕ61 και δάσκαλοι ΠΕ71, διανύουμε φέτος το 15ο έτος συνεχούς αναπλήρωσης των πάγιων κενών της Ειδικής Αγωγής.
Για 15η χρονιά αναπληρώνουμε τους εαυτούς μας.  Αποτελούμε ένα ιδιότυπο καθεστώς από μόνοι μας: μόνιμοι αναπληρωτές. Ίσως οι μακροβιότεροι αλλά όχι οι μοναδικοί, καθώς το ίδιο σκηνικό είναι γνώριμο σε πολλούς ακόμη συναδέλφους μας και ιδιαίτερα στις ειδικότητες που εργαζόμαστε αποκλειστικά με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Πλέον, εφόσον τα πράγματα εξακολουθήσουν να εκτυλίσσονται με τον ίδιο τρόπο, ο όρος «αναπληρωτής» θα πρέπει να αντικατασταθεί από τη φράση «συμβασιούχος 8μηνου» ή κάποιον άλλο νεολογισμό…
Στο ίδιο έργο θεατές, βλέποντας τις ίδιες κενές υποσχέσεις των πολιτικών υπευθύνων για προτεραιότητα στην Ειδική Εκπαίδευση, ανεξαρτήτως κομματικού χρώματος, ερχόμαστε -πλέον- αντιμέτωποι και με ένα νέο χτύπημα: τη μείωση των μηνιαίων αποδοχών μας. Αυτό θα επιφέρει περισσότερες δυσκολίες στην καθημερινότητα όλων μας και στον οικογενειακό προγραμματισμό μας.
ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΔΗ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!
Η Ειδική Αγωγή λειτουργεί σε ποσοστό 70% με αναπληρωτές!
Η προϋπηρεσία παγώνει στα 7 έτη, μαζί με τη μισθολογική εξέλιξη…
Δεν έχει γίνει ούτε ένας διορισμός εκπαιδευτικού ΠΕ61 και ΠΕ71 είτε με βάση την προϋπηρεσία είτε μέσω της διεξαγωγής διαγωνισμού ΑΣΕΠ!
Ζητούμε άμεση κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση με μόνιμους διορισμούς όλων των ειδικοτήτων! Η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης δεν μπορεί να βασίζεται σε μια πολυετή «ανακύκλωση» και «επαναχρησιμοποίηση» των αναπληρωτών, ενώ υπάρχουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες!
Αναπλήρωση και μητρότητα: Οι έγκυοι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί βιώνουν την ανασφάλεια και την οικονομική επιβάρυνση εξαιτίας της άδικης νομοθεσίας για την άδεια μητρότητας σε σύγκριση με τις μόνιμες συναδέλφους. Η αλλαγή στη νομοθεσία με επαρκή αύξηση των ορίων της άδειας κρίνεται απαραίτητη.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
 Ο ΣΑΤΕΑ θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα κακώς κείμενα της Ειδικής Αγωγής και θα υποστηρίζει το μαζικό αγώνα για δράση σε συνεργασία με συνάδελφους εκπαιδευτικούς, γονείς και φορείς απέναντι στα ευρύτερα θέματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση.

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΣΑΤΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου