Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΣΗΜΕΡΙΝΗ (27/7/2017) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. (ΓΕΝΙΚΗ – ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ) ΓΙΑ ΤΟ 2016-17…ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.





Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση από αρμόδιους του Υπουργείου Παιδείας: 


  • Yπήρξε επιβεβαίωση του προγραμματισμού του ΥΠ.Π.Ε.Θ., όσον αφορά στην πρόσληψη περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, μεγάλου ποσοστού (εκ του συνολικού) αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., αν και «τεχνικά» είναι εφικτή η πρόσληψη του συνόλου των αναπληρωτών για το 2016-17,  όμως ένα μικρό ποσοστό θα κρατηθεί για πρόσληψη λίγο αργότερα για λόγους ανατροφοδότησης του συστήματος κάλυψης κενών, αλλά και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών(εγκυμοσύνες κ.λ.π.).
  • Ο γενικός αριθμός πιστώσεων για αναπληρωτές θα είναι περίπου 21.000.
  • Όσον αφορά στην Ειδική Αγωγή οι εξασφαλισμένες πιστώσεις κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα(6.800 περίπου).
  • Επίσης στην Ειδική Αγωγή και ενώ ο γενικός αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. θα είναι πάνω – κάτω ο ίδιος ο περσινός, οι πιστώσεις για προσλήψεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. θα είναι μειωμένες σε σχέση με πέρσι(άγνωστο το τελικό ποσοστό της μείωσης), σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα.
  • Οι πιστώσεις για την Παράλληλη Στήριξη και τους Συνοδούς Ε.Β.Π. και Σχολικούς Νοσηλευτές θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα των περσινών κι εδώ πρέπει να σημειωθεί πως η Παράλληλη Στήριξη δεν θα μπορέσει να αντλήσει φέτος χρηματοδότηση από Πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
  • Στα φετινά Προγράμματα ΕΣΠΑ θα υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία κάλυψης διαφορετικών αναγκών απ αυτά, σε σχέση με το παρελθόν.
  • Τέλος δεν θα υπάρξει θέμα μειωμένων πιστώσεων για τις Περιφέρειες(Αττική – Δυτική Μακεδονία - Στερεά Ελλάδα – Νότιο Αιγαίο) που πέρσι αντιμετώπισαν προβλήματα υποχρηματοδότησης από Προγράμματα ΕΣΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π. - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ & ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015-16...(ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ & Π.Δ.Ε.) ΑΠΟ ΕΔΩ: http://seepea-stella.blogspot.gr/2016/07/2015-16_17.html


Βασίλης Βούγιας

Αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

27/7/2016



3 σχόλια:

  1. καλησπερα κυριε Βουγια.θα ηθελα να σας ρωτησω αν θα υπαρξει μειωση στους σχολικους νοσηλευτες σε σχεση με περυσι.το αρθρο αναφερει οτι θα υπαρξει μειωση σε εεπ,ομως λιγο πιο κατω κανει λογο οτι ο αριθμος των σχολικων νοσηλευτων θα ειναι περιπου ο ιδιος με περυσι...θα ηθελα αν μπορειτε να το αποσαφηνισετε.ευχαριστω πολυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άν ζητηθούν συνοδοί σχολικοί νοσηλευτές για μαθητές γενικών σχολείων, θα καλυφθεί όπως πέρσι ο τομέας αυτός.

      Διαγραφή