Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (Π.Τ. ΑΤΤΙΚΗΣ )



ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Τ. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016
 

Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 συναντήθηκε αντιπροσωπεία των Δ.Σ των Ν.Π.Δ.Δ «Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών» Περιφερειακό τμήμα Αττικής & του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής.

Από πλευράς Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ «Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών» Περιφερειακό τμήμα Αττικής παρευρέθει ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κος Σταύρος Σταθόπουλος & η Υπεύθυνη Εντύπων κα Αποστολοπούλου Ουρανία

Από το Δ.Σ του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (ΣΕΕΠΕΑΑ) παρών ήταν η πρόεδρος κα Γ. Μπουλμέτη.

Στην συνάντηση παρόντες ήταν και φυσικοθεραπευτές εργαζόμενοι σαν Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό Ειδικής Αγωγή.

Αναπτύχθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό Ειδικής Αγωγής και ιδιαίτερα των φυσικοθεραπευτών, τονίστηκε ο θεσμικός ρόλος και των δυο φορέων και συμφωνήθηκε η από κοινού δράση τους τόσο για θεσμικά όσο και για εργασιακά ζητήματα



Το κοινό πλαίσιο διεκδίκησης συνοψίζεται σε:



Γενικότερα θέματα

1.            Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Ειδικής Εκπαίδευσης.

2.            Αύξηση της χρηματοδότησης για την Ειδική Αγωγή.

3.            Πρόσβαση στις δομές Ειδικής Αγωγής όλων των παιδιών που τις έχουν ανάγκη και ισοτιμία των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και με αναπηρία στην εκπαίδευση.

4.            Διασφάλιση οργανικών θέσεων. Ούτε μια απόλυση εργαζομένου.

5.            Άμεσο σχεδιασμό για κάλυψη των αναγκών σε Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας, σύμφωνα με τα διεθνώς αποδεκτά ποιοτικά και ποσοτικά πρότυπα και απαιτήσεις και κατάργηση κάλυψης θέσεων μέσω Κοινωφελών προγραμμάτων ΟΑΕΔ, κλπ.

6.            Μισθολογική αποκατάσταση ύψους αποδοχών όλου του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής σε αξιοπρεπή επίπεδα.

7.            Βελτίωση συνθηκών και όρων εργασίας του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής και λήψη των αναγκαίων μέτρων, που να προάγουν την σωματική και ψυχική υγεία τους.

8.            Απελευθέρωση των μετατάξεων

9.           Εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για κάλυψη θέσεων Σύμβουλων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού



Ειδικότερα ζητήματα

1.            Τεκμηρίωση από διεθνείς φορείς της αναλογίας φυσικοθεραπευτών/ μαθητών σε όλες τις δομές Ειδικής Αγωγής για να παραχθεί το κατ’ ελάχιστο φυσικοθεραπευτικό έργο.

2.            Εφαρμογή όλων των σχετικών περιοριστικών διατάξεων περί φυσικοθεραπευτικών πράξεων (ύπαρξη παραπεμπτικού συνεδρίας φυσικοθεραπείας, αντιποίηση, κλπ.) και οριστική απαλλαγή τους από την άσκηση αλλότριων καθηκόντων.

3.            Παρουσία φυσικοθεραπευτών σε όλες τις δομές αξιολόγησης των παιδιών με αναπηρία

4.            Προγράμματα εξειδικευμένης επιμόρφωσης των φυσικοθεραπευτών.

5.            Διεκδίκηση λειτουργίας υπαρχουσών εγκαταστάσεων στα σχολεία, προκειμένου να λειτουργήσουν αρτιότερα τα φυσικοθεραπευτικά προγράμματα, π.χ. λειτουργία πισίνας, κλπ.



Η παραπάνω συνάντηση αποτελεί την απαρχή ενός δημιουργικού διαλόγου μεταξύ των δυο φορέων και θα οδηγήσει σύντομα και σε περαιτέρω από κοινού δράσεις τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και Πανελλήνιο επίπεδο μεταξύ της Κεντρικής Διοίκησης του Ν.Π.Δ.Δ «Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών» και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής



Ναι στην παρουσία Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού

 μέσα στις δομές της Ειδικής Αγωγής



Όχι στην παρουσία Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού
σε δομές εκτός πλαισίου σχολικής κοινότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου