Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Καταγγελία από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. του Περιφερειακού Διευθυντή Π.Ε. και Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την ανακοίνωση των δέκα Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει τον περιφερειακό Διευθυντή ΠΕ και ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου από την Κυβέρνηση, στις 15/01/2018, και ενώ η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είχε κηρύξει στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου διοργάνωσε ημερίδα από τις 12:00-14:00 στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» παρουσία εισηγητών Σχολικών Συμβούλων, Καθηγητή Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ, καθώς και της υπεύθυνης του Νομικού Τμήματος της ΠΔΕ Κ. Μακεδονίας.
Η περιφερειακή Διεύθυνση γνώριζε πολύ καλά ότι τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018, ημέρα ψήφισης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είχε κηρύξει Στάση Εργασίας από τις 12:00 έως και τη λήξη του ωραρίου, στην οποία συμμετείχε και η ΕΔΟΘ, ενώ ταυτόχρονα και η ΔΟΕ και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ όλης της χώρας συμπλήρωναν με 4ωρη Διευκολυντική Στάση (8:00-12:00), ώστε όλοι οι Εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που είχαν προγραμματιστεί.
Τέτοιες ενέργειες φανερώνουν την αναλγησία της Διοίκησης απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων στο Δημόσιο, και όχι μόνο, που παλεύουν για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων. Γυρίζουμε την πλάτη σε τέτοιες προκλήσεις που εκφυλίζουν τους αγώνες του συνδικαλιστικού μας κινήματος και προειδοποιούμε πως εάν επαναληφθεί θα τις ακυρώσουμε στη γέννησή τους.
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΑΣ                       ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου