Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας για τη συνάντηση της Υφυπουργού Μ. Τζούφη με το Δ.Σ. της ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Συνάντηση Υφ. Παιδείας Μερόπης Τζούφη με το Δ.Σ. της ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.

Με το Δ.Σ. της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.) συναντήθηκε η Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, για θέματα που αφορούν την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ).
Συγκεκριμένα, ιδιαίτερη μνεία έγινε στους επικείμενους μόνιμους διορισμούς τόσο για τους κλάδους των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, όσο και για το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.
Η Υφυπουργός άκουσε με προσοχή της απόψεις των εκπροσώπων, οι οποίες καταγράφηκαν, στο πλαίσιο του εν εξελίξει δημόσιου διαλόγου. Επεσήμανε δε ότι οι διορισμοί στην ΕΑΕ δεν θα γίνουν με ένα σύστημα ξεκομμένο από τους διορισμούς της γενικής εκπαίδευσης.
Ερωτηθείσα σχετικά με τον χρόνο κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου, απάντησε ότι η πρόθεση του Υπουργείου είναι να έχει κατατεθεί μέχρι τέλος του έτους, αφότου θα έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευση.
Τέλος, η κ. Τζούφη επεσήμανε ότι τα ποσοστά στην κατανομή των θέσεων διορισμών μεταξύ των βαθμίδων ή/και του ΕΕΠ&ΕΒΠ, βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης και επεξεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου