Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Ενημέρωση για τη διεκδίκηση της επαναχορήγησης των Δώρων και των αναδρομικών



 Του Αντιπροέδρου και Υπευθύνου Οργανωτικού και Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.,  Δημήτρη Μπράτη.

13ος και 14ος μισθός

Όλο και πληθαίνουν οι πρωτόδικες αποφάσεις δικαστηρίων που δικαιώνουν εργαζόμενους και συνταξιούχους για τα αναδρομικά των δώρων. Πιο πρόσφατη η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών που δικαιώνει 5 υπαλλήλους ΙΔΑΧ του υπουργείου δικαιοσύνης και υποχρεώνει το δημόσιο στην καταβολή των αναδρομικών από το 2013. Κι επειδή το ποσό είναι κάτω από 3000 ευρώ το δημόσιο δεν μπορεί να ασκήσει έφεση και οι εργαζόμενοι θα πάρουν τα χρήματά τους.
Η υπόθεση βέβαια έχει πολύ δρόμο ακόμα, αλλά μέχρι το τέλος Δεκέμβρη του 2018 αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για τους δικαστικούς υπαλλήλους του Ναυπλίου, που είχαν κερδίσει πρωτόδικα την υπόθεση, η οποία θα δώσει και την οριστική απάντηση στο θέμα.
Γι αυτό, προς το παρόν, δεν χρειάζεται καμιά άλλη ενέργεια πέραν της αίτησης μη παραγραφής, η οποία ισχύει για ένα εξάμηνο.
Ως τότε, λαμβάνοντας υπόψη και τις δικαστικές εξελίξεις, η ΑΔΕΔΥ θα σας ενημερώσει για τις περαιτέρω ενέργειες.
Πέρα ,όμως από τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, οι οποίες ως τώρα είναι όλες θετικές, η κυβέρνηση οφείλει να επανανομοθετήσει τουλάχιστον από εδώ και στο εξής την επαναχορήγηση των δώρων κι όχι να ασκεί εφέσεις κατά των πρωτόδικων αποφάσεων των δικαστηρίων.

Δημήτρης Mπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου