Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Να πάρει θέση το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την Άδεια Αιμοδοσίας των Αναπληρωτών



Σήμερα έφτασε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης το παρακάτω mail από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας.
Απλά υπενθυμίζω τα γραφέντα -"Σχετικά με την Άδεια Αιμοδοσίας εκπαιδευτικών - Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π., μονίμων και αναπληρωτών"-http://seepea-stella.blogspot.com/2018/11/blog-post_790.html, επαναλαμβάνοντας πως το Υπουργείο πρέπει να πάρει θέση επ αυτών, καθότι η ταύτιση των αναπληρωτών και της σχέσης εργασίας τους με τον ιδιωτικό τομέα, εγείρει πολλά ερωτηματικά.

Βασίλης Βουγιας

ΥΠΟΨΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΤΩΝ

Καλημέρα,

Παρακαλούμε όπως ληφθεί υπόψη το ΦΕΚ 130/τ. Α΄/18-07-2018 (Ν.4554/2018) – Άρθρο 68, που αφορά τη χορήγηση αιμοδοτικών αδειών στους εκπ/κους (άρθρο 68) για τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας.


Άρθρο 68

«Ο εργαζόμενος ο οποίος ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης ή μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία, καθώς και ο εργαζόμενος που προσέρχεται σε οποιοδήποτε κέντρο αιμοληψίας με δική του πρωτοβουλία για να προσφέρει αίμα, δικαιούται ειδικής άδειας απουσίας με πλήρεις αποδοχές, μόνο για την ημέρα της αιμοληψίας. »


Με εκτίμηση,


Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

Τομέας Παιδείας

Ανδρέα Παπανδρέου 37

151 80 Μαρούσι


 

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διάταξη αναφέρει την "άδεια αιμοληψίας" όχι την "αιμοδοτική". Η άδεια αιμοληψίας είναι αποκλειστικά για την ημέρα που δίνεις αίμα και δεν συνδέεται με την αιμοδοτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι σιγουρο αυτο??ισχυει 1+2 δηλαδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή