Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση - καταγγελία: Χωρίς δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. η Υπουργική Απόφαση για την επιλογή στελεχών




Αρ. Πρωτ.1625
Αθήνα 21/5/2015
Προς
Τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας
κ. Τάσο Κουράκη
Κοιν.
Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Ανακοίνωση - καταγγελία
Χωρίς δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. η Υπουργική Απόφαση
Για την επιλογή στελεχών

Απίστευτα φαινόμενα παρουσιάζονται στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη νόμιμη λειτουργία της διοίκησης η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
                Στην εγκύκλιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. της 19-5-2015 «Διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» , γίνεται η παρακάτω αναφορά : «Σε συνέχεια της αριθμ. Φ.361.22 / 26 / 79840 / Ε3 / 19-5-2015 Υπουργικής Απόφασης που αφορά στην επιλογή των υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Εργαστηριακών Κέντρων...».
                Κάθε προσπάθεια που κάναμε να βρούμε και να αναγνώσουμε τη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση υπήρξε άκαρπη. Η απόφαση δεν είναι δημοσιευμένη σε Φ.Ε.Κ. και, φυσικά, δεν υπάρχει αναρτημένη πουθενά, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει.
                Είναι σαφές ότι το παραπάνω αποτελεί σοβαρότατο νομικό ελάττωμα στην όλη διαδικασία επιλογής στελεχών. Στην περίπτωση μάλιστα που, με παράβαση κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης, «φανερωθεί» εκ των υστέρων με κάποιο δεσμευμένο αριθμό Φ.Ε.Κ. αυτό θα είναι ξεκάθαρη εξαπάτηση. Και όλα αυτά γιατί το Υπουργείο από όλα τα τεράστια ανοικτά ζητήματα της εκπαίδευσης (δαπάνες, διορισμοί, μετατάξεις, αξιολόγηση, πραγματοποίηση υπηρεσιακών μεταβολών, ειδική αγωγή, προσχολική αγωγή...) επέλεξε ως «κατεπείγον» το θέμα της επιλογής στελεχών αδιαφορώντας τόσο για τη νομιμότητα όσο και για την υποβολή σε απίστευτη ταλαιπωρία όσων εμπλέκονται στη διαδικασία (προσωπικό Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και εκπαιδευτικοί). 
                Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θέτει ζήτημα νομιμότητας της διαδικασίας και σε κάθε περίπτωση θα κινηθεί με κάθε τρόπο για την για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και την τήρηση των κανόνων δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου