Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

«Κάγκελα» μέσα στη ΒΟΥΛΗ





Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 23-5-2015
 Αριθμ. Δ.Τ.: 031

«Κάγκελα» μέσα στη ΒΟΥΛΗ

Η Βουλή των Ελλήνων είναι ανοιχτή σε κάθε άποψη και θέση, αρκεί αυτή να διατυπώνεται ως «διαδήλωση»  ή «διαμαρτυρία» !
Όταν όμως πρόκειται για θεσμικό διάλογο που προβλέπεται από τις διαδικασίες του Κοινοβουλίου, τότε τίποτε δεν διαπερνά τα κομματικά και παραταξιακά «κάγκελα».
Διάλογο «συμφωνούντων» και «χειροκροτητών» διοργάνωσε ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Μπαξεβανάκης στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων κατά την πρόσφατη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας. Απέκλεισε από τη συζήτηση την ΟΛΤΕΕ επειδή …«είναι διασπαστική Ομοσπονδία και διαγράφηκε από την ΑΔΕΔΥ», ενώ έπλεξε το εγκώμιο του κ. Κοτσιφάκη …«κορυφαίου συνδικαλιστή του κλάδου του…».
Οργή ή αηδία;
Δομικά στοιχεία της Αριστεράς αποτελούν ο πλουραλισμός των ιδεών, η αποδοχή και υπεράσπιση του διαφορετικού και μάλιστα των μειοψηφιών, η διαλεκτική, οι ανοιχτές διαδικασίες, ο ευλαβικός σεβασμός των Θεσμών.
Ωστόσο, ένα άλλο πρόσωπο προβάλλει άγριο στο παρασκήνιο, το πρόσωπο του αυταρχισμού, των αποκλεισμών, του παλαιοκομματικού και δοκιμασμένου εναγκαλισμού της εξουσίας με το συνδικαλισμό.
Η ΟΛΤΕΕ απέστειλε σχετική επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής, στον Πρόεδρο και τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής και στους Βουλευτές, ζητώντας να επιληφθούν του θέματος θεσμικά (βλ. http://www.oltee.gr/?p=4344).
Προκειμένου να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας στην επόμενη Συνεδρίαση της Επιτροπής, ίσως είναι σκόπιμο να κατεβούμε στη Βουλή με πανό, να μιλήσει ο πρόεδρος με τηλεβόα και τις απόψεις μας να τις σκορπάμε ως «φέιγ-βολάν» στο προαύλιο του Κοινοβουλίου !

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου