Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Πρόσκληση στην Έκθεση Το ΕΠΑΛ δημιουργεί


 Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας

Πρόσκληση στην Έκθεση Το ΕΠΑΛ δημιουργεί

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων σας προσκαλεί στην Έκθεση – εκδήλωση με τίτλο «Το ΕΠΑΛ δημιουργεί», που διοργανώνει από τις 27 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου 2019, στο χώρο (αίθουσα) πολλαπλών χρήσεων του σταθμού Μετρό, στο Σύνταγμα.
Στην Έκθεση θα παρουσιαστούν οι 9 Τομείς και οι 35 Ειδικότητες που λειτουργούν στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ). Θα εκτεθούν μαθητικά έργα και θα παρουσιαστεί οπτικό – ακουστικό υλικό που έχουν δημιουργήσει μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί στα ΕΠΑΛ και στα Εργαστηριακά Κέντρα. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν εκπαιδευτικές δράσεις ανά τομέα από εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η δημοσιοποίηση και ανάδειξη στο ευρύ κοινό του σύγχρονου Επαγγελματικού Λυκείου και των θεσμικών αλλαγών που υλοποιήθηκαν και που αφορούν την αναμόρφωση της δομής του, τη διεύρυνση της πρόσβασης των μαθητών/-τριών των ΕΠΑ.Λ σε ΤΕΙ και σε Πανεπιστήμια, την θεσμοθέτηση του «Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας» για αποφοίτους ΕΠΑ.Λ. καθώς και την καθολική εφαρμογή του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή για τα ΕΠΑ.Λ.».

Η έκθεση απευθύνεται σε:
  • μαθητές/-τριες των Γυμνασίων και της Α’ τάξης Γενικού Λυκείου καθώς και σε αποφοίτους Επαγγελματικών Λυκείων και Γενικών Λυκείων.
  • εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • γονείς που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρονται στους μαθητές/-τριες των Επαγγελματικών Λυκείων.
  • αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο «Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητεία».
  • οργανισμούς και  φορείς του  Δημοσίου,  του  ευρύτερου  Δημοσίου  και  Ιδιωτικού  τομέα  καθώς και σε κοινωνικούς φορείς και κοινωνικούς εταίρους που εμπλέκονται με το πρόγραμμα της μαθητείας.
  • στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Η έκθεση - εκδήλωση οργανώνεται με την υποστήριξη της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑ.ΣΥ)» και εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να αναδείξει το σύστημα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) και ειδικά το ρόλο του Επαγγελματικού Λυκείου στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Ημέρες έκθεσης:

Από Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 έως και Σάββατο 2 Μαρτίου 2019
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:00 έως 20:00
Εγκαίνια: Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 17:30
Social Media:
Facebook: Επιλέγω ΕΠΑΛ
Twitter: @EpilegoEpal
Instagram: EpilegoEpal
Youtube: Επιλέγω ΕΠΑΛ
Hashtags: #EpilegoEpal #Το_ΕΠΑΛ_Δημιουργεί_2019 #ΜΝΑΕ #Έκθεση_ΕΠΑΛ_2019

Το Πρόγραμμα σε μορφή doc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου