Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Η Ο.Λ.Μ.Ε. για τους «μη παρακολουθούντες» μαθητές των ΕΠΑ.Λ.


Η Ο.Λ.Μ.Ε. με ανακοίνωσή της καλεί το Υπουργείο Παιδείας να μην προχωρήσει στην εφαρμογή  Υπουργικής Απόφασης και Εγκυκλίου που αφορούν στην ειδική πράξη των Συλλόγων Διδασκόντων των ΕΠΑ.Λ. για τους «μη παρακολουθούντες» μαθητές.

 Συγκεκριμένα η Υ.Α. αναφέρει τα ακόλουθα:


 «Στην ειδική πράξη του Συλλόγου των Διδασκόντων κάθε Α’ τετραμήνου, εφόσον έχει διαπιστωθεί ότι το άθροισμα των απουσιών του/της μαθητή/τριας είναι μεγαλύτερο από τον αριθμό απουσιών που χαρακτηρίζει τη φοίτηση ανεπαρκή, ο/η μαθητής/τρια χαρακτηρίζεται ως μη παρακολουθών/ούσα και δε λαμβάνεται υπόψη α) στα αριθμητικά δεδομένα του τμήματος για τις αναθέσεις των μαθημάτων, θεωρητικών και εργαστηριακών, καθώς και β) στον προγραμματισμό τμημάτων για το επόμενο σχολικό έτος, κενών και πλεονασμάτων των εκπαιδευτικών.

Κατά την Ο.Λ.Μ.Ε. η εφαρμογή των παραπάνω θα φέρει αντιμέτωπα τα ΕΠΑΛ με ένα νέο κύμα συγχωνεύσεων τμημάτων και ειδικοτήτων στα μέσα της χρονιάς και θα δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στους μαθητές των ΕΠΑΛ και τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε αυτά.

Επιπροσθέτως, η Ο.Λ.Μ.Ε. σημειώνει πως η νέα μείωση των τμημάτων θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και θα δημιουργήσει υποχρεωτικά και νέο κύμα εκτοπίσεων και μετακινήσεων εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο για να καλύψουν το ωράριό τους. 

Β. Βούγιας


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου