Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση της Υφυπ. Παιδείας Μ Τζούφη με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης Νοσηλευτικής (Ε.Σ.Α.Ν.)


 Με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης Νοσηλευτικής (Ε.Σ.Α.Ν.) συναντήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου η  Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη.

 Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς του ΕΣΑΝ οι Αντώνης Παπάζογλου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Κατερίνα Σαβόγλου, μέλος του Δ.Σ., και Παναγιώτα Σουρτζή, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Τα μέλη του ΕΣΑΝ έθεσαν στην Υφυπουργό τα θέματα της εξομοίωσης των πτυχίων νοσηλευτικής ΠΕ-ΤΕ, της αναβάθμισης των πτυχίων νοσηλευτών ΔΕ καθώς και την αναγκαιότητα συγκρότησης Ενιαίας Νοσηλευτικής Ειδικότητας με αφορμή και την εξελισσόμενη αναβάθμιση του ενιαίου χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης.
 
  • Η Υφυπουργός, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, επισήμανε ότι στο πλαίσιο των εργασιών της Διυπουργικής Επιτροπής Παιδείας-Υγείας διεξάγεται ήδη δημόσια διαβούλευση με όλους τους φορείς και έχουν κατατεθεί προτάσεις για την ενοποίηση της νοσηλευτικής εκπαίδευσης.
  • Για τα θέματα της εξομοίωσης πτυχίων ΤΕ νοσηλευτικής, η κ. Τζούφη ανέφερε ότι αναμένονται για το συγκεκριμένο θέμα να κατατεθούν οι προτάσεις των επιστημονικών φορέων καθώς και οι εισηγήσεις των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων για τη διαδικασία και τα κριτήρια εξομοίωσης. Υποστήριξε επίσης ότι όσοι και όσες εργάζονται στις δομές δημόσιας Υγείας, σε θέσεις ΤΕ και ΔΕ Νοσηλευτών, θα μπορούν να παραμείνουν σε προσωποπαγείς θέσεις μέχρι την αποχώρησή τους.
  • Για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ στη νοσηλευτική ειδικότητα, για την οποία εκδηλώνεται αυξημένο ενδιαφέρον, όπως ανέφερε η κα Τζούφη, το επόμενο διάστημα το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα ανοίξει το διάλογο για την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών και οι φορείς, όπως και το ΕΣΑΝ, θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Β Βούγιας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου