Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Εκπαίδευση νέων Κοινωνικών Λειτουργών για το ρόλο του Επαγγελματία Επιτρόπου Ασυνόδευτων Ανηλίκων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Κ.Λ.Ε.

Συμμετοχή Κοινωνικών Λειτουργών σε Πιλοτικό Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Βασική Εκπαίδευση για Επιτρόπους και Εκπροσώπους Παιδιών»

Στο πλαίσιο του διακρατικού Έργου «Συμμαχία για τα παιδιά σε κίνηση: Πρότυπες διαδικασίες και κατευθύνσεις για επιτρόπους», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιείται τριήμερη βασική εκπαίδευση για επιτρόπους και εκπροσώπους παιδιών που αναλαμβάνουν πράξεις επιτροπείας κατόπιν εξουσιοδότησης από την Εισαγγελία. 

Το Έργο συντονίζει το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και υποστηρίζει το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η εκπαίδευση αυτή είναι μέρος πιλοτικού επιμορφωτικού προγράμματος που θα εφαρμοστεί σε συγκεκριμένες πόλεις στην Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο και Λιθουανία. 

Στην Αθήνα θα λάβει χώρα στις α) 4, 5 και 6 Μαρτίου 2019 και στις β) 12, 13 και 14 Μαρτίου 2019, ώρες 09:30-17:30, σε χώρο που θα προσδιοριστεί.

Στις εν λόγω εκπαιδεύσεις θα συμμετέχουν νέοι κοινωνικοί λειτουργοί (έως δυο έτη από την αποφοίτηση) προκειμένου να αποκτήσουν δεξιότητες και γνώσεις που αφορούν τον πρόσφατα θεσμοθετημένο ρόλο του Επαγγελματία Επιτρόπου Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Οι υποψήφιοι\ες μπορούν να απευθυνθούν για πληροφορίες στο     Ich_dos@otenet.gr      και στο 2107715791 (Κυρίες Γυφτοπούλου και Μιχαλοπούλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου