Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

«Τα νέα βιβλία των Θρησκευτικών» - Ερώτηση στη Βουλή από τη Ν.Δ.

Header-Tomearxis-Paidias-Ereunas-kai-Thriskeumaton
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2019
Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, από κοινού με τους αναπληρωτές Τομεάρχες, Γιάννη Ανδριανό, βουλευτή Αργολίδας, Μαρία Αντωνίου, βουλευτή Καστοριάς, και Χρήστο Κέλλα, βουλευτή Λάρισας, απηύθυναν ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, σχετικά με τα νέα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Για το θέμα αυτό, η κυρία Κεραμέως έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Ο Υπουργός Παιδείας, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ερωτηθείς για τα νέα βιβλία των Θρησκευτικών, απάντησε ότι ολοκληρώθηκε ο διάλογος ανάμεσα στο Υπουργείο και την Εκκλησία και, πλέον, το Υπουργείο βρίσκεται στη διαδικασία προκήρυξης για τη συγγραφή των νέων εγχειριδίων. Ζητούμε να μάθουμε αν στον σχεδιασμό των προς συγγραφή νέων βιβλίων έχουν ληφθεί υπ’ όψιν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με τις οποίες η ύλη και η φιλοσοφία του νέου προγράμματος σπουδών έχουν χαρακτηριστεί ως αντισυνταγματικές".
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
IMG 9528
Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου
Θέμα: «Τα νέα βιβλία των Θρησκευτικών»
Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2019
Κύριε Υπουργέ,
Σε πρόσφατη ραδιοφωνική σας συνέντευξη, σχετικά με τα νέα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, αναφέρατε πως ο διάλογος με την Εκκλησία έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεστε στη διαδικασία προκήρυξης για τη συγγραφή των νέων εγχειριδίων.
Ωστόσο, οι αποφάσεις 660/2018 και 926/2018 του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν χαρακτηρίσει ως αντισυνταγματική την ύλη και τη φιλοσοφία του Νέου Προγράμματος Σπουδών για τα Θρησκευτικά. Περαιτέρω, αναμένεται ακόμα μία δικαστική απόφαση για τις Υπουργικές Αποφάσεις που εσείς έχετε εκδώσει βάσει του Νέου Προγράμματος Σπουδών.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
Έχουν ληφθεί υπ’ όψιν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας στον σχεδιασμό της ύλης και της φιλοσοφίας των προς συγγραφή νέων βιβλίων;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Νίκη Κ. Κεραμέως, Επικρατείας
Γιάννης Ανδριανός, Αργολίδας
Μαρία Αντωνίου, Καστοριάς
Χρήστος Κέλλας, Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου