Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

"Δεν θα υλοποιηθούν από την κυβέρνηση ΝΔ οι αλλαγές σε Διεθνές Παν/μιο, ΕΑΠ και άλλα ιδρύματα" - Δελτίο Τύπου της Ν.Δ.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2019
Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, σε σχέση με τις προωθούμενες από το Υπουργείο Παιδείας συγχωνεύσεις ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης και την άναρχη αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ανεχθεί άλλο την υποβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων της χώρας. Οι αλλαγές που προωθούνται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, όπως και σε άλλα ιδρύματα, χωρίς επεξεργασία και μακρόπνοη στόχευση, δεν πρόκειται να υλοποιηθούν από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».
Πλήρης Δήλωση
«Ο Υπουργός Παιδείας συνεχίζει ακάθεκτος το καταστροφικό του έργο στην ανώτατη εκπαίδευση, αγνοώντας προκλητικά τις αντίθετες φωνές.
 Το σχέδιό του δεν ακολουθεί εκθέσεις σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, δεν αποτελεί προϊόν πραγματικής διαβούλευσης, δεν λαμβάνει υπ’ όψιν εκθέσεις αξιολόγησης, δεν εξασφαλίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων. Το σχέδιό του υπηρετεί αποκλειστικά μικροπολιτική στόχευση.
Ξεκίνησε με τη συλλήβδην κατάργηση των ΑΤΕΙ, ακυρώνοντας με αυτό τον τρόπο τον τεχνολογικό τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, αρχής γενομένης από τα ιδρύματα της Αττικής και συνεχίζοντας στα ιδρύματα ολόκληρης της επικράτειας.
Στη συνέχεια, στο στόχαστρο μπήκε το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Το μόνο ίδρυμα που παρέχει προγράμματα μεταπτυχιακού επιπέδου, αποκλειστικά στα αγγλικά, προσελκύοντας ξένους φοιτητές, αλλά και καθηγητές διεθνούς φήμης.
Πιο πρόσφατο θύμα, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Το μοναδικό ίδρυμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με προγράμματα προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, το οποίο, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού, θα συγχωνευθεί με ακόμη ένα υπό κατάργηση ΑΤΕΙ.
Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ανεχθεί άλλο την υποβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων της χώρας. Οι αλλαγές που προωθούνται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, όπως και σε άλλα ιδρύματα, χωρίς επεξεργασία και μακρόπνοη στόχευση, δεν πρόκειται να υλοποιηθούν από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου