Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

"Μέσα στον Μάρτιο από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη - νομοθετική ρύθμιση να μην ισχύσουν προεκλογικοί περιορισμοί για τις προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή"


Διαβάζουμε στο CNN  Greece

"Με δύο ή και τρεις διαδοχικές προκηρύξεις από το ΑΣΕΠ ξεκινούν εντός Μαρτίου οι διαδικασίες για την πρόσληψη 15.000 µόνιµων εκπαιδευτικών έως το 2021, ώστε οι πρώτοι 4.500 διορισμοί να γίνουν τον ερχόµενο Σεπτέµβριο.

Το µεγάλο στοίχηµα πλέον είναι οι προκηρύξεις για τον διορισµό των εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση νοµοθέτησε εν µέσω αντιδράσεων από τις οµοσπονδίες τον τρόπο µοριοδότησης, δίνοντας το κύριο βάρος στην προϋπηρεσία (έως 120 µόρια - 1 µόριο ανά µήνα) και στα ακαδηµαϊκά προσόντα (έως 120 µόρια, εκ των οποίων το πρώτο πτυχίο δίνει έως 25 µόρια, ενώ το διδακτορικό 40).

Σε απόλυτη προτεραιότητα τίθενται οι πρώτες 4.500 µόνιµες προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, µε στόχο αυτές να έχουν γίνει µέχρι τον ερχόµενο Σεπτέµβριο, καθώς έχουν πάρει και έγκριση µέσω Πράξης Υπουργικού Συµβουλίου.

Με τη λογική αυτή, θα ανακοινωθεί µέσα που θα καλεί όσους έχουν τα σχετικά προσόντα να προσέλθουν για να υποβάλουν δικαιολογητικά, ώστε να επιλεγούν προς διορισµό οι πρώτοι 4.500. Από τους επιλαχόντες θα καλυφθούν οι θέσεις αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής.

Αρχικώς είχε συζητηθεί να γίνει µία ενιαία προκήρυξη για όλους τους κλάδους και όχι µόνο της Ειδικής Αγωγής, ώστε από έναν ενιαίο πίνακα να επιλεγούν φέτος οι πρώτοι 4.500, τον Σεπτέµβριο του 2020 οι επόµενοι 5.250 και τον Σεπτέµβριο του 2021 άλλοι τόσοι. 

Αυτό όµως σηµαίνει πως θα έπρεπε να ελεγχθούν δικαιολογητικά από ένα εξαιρετικά µεγάλο πλήθος υποψηφίων, ίσως και άνω των 150.000. Κάποιοι εξέφρασαν φόβους µήπως επαναληφθούν τα προβλήµατα της 3Κ/2018, αν και εκτιµάται πως οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων βρίσκονται ήδη στα υπολογιστικά συστήµατα του ΑΣΕΠ και του υπουργείου Παιδείας, οπότε δεν θα είναι εύκολο να δηλωθούν «τέρατα».

Στόχος είναι, πάντως, να βγουν στον «αέρα» το συντοµότερο και οι προκηρύξεις για τις υπόλοιπες 10.500 θέσεις Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης. Εάν όµως δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχός τους έως τον ερχόµενο Σεπτέµβριο, δεν θα µπορούν να χρησιµοποιηθούν τότε για τον διορισµό των απαραίτητων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και θα ισχύσει µεταβατικά το παλαιό σύστηµα µε τους υφιστάµενους πίνακες.

Σχεδιάζεται επίσης νοµοθετική ρύθµιση ώστε οι προσλήψεις του ερχόµενου Σεπτεµβρίου να µην προσκρούσουν σε προεκλογικούς περιορισµούς."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου