Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση της Υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη με την ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων




Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας

Συνάντηση Υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη με την ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων

Με την πρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Νατάσσα Μπέγκα και μέλη της τοπικής Διοικούσας Επιτροπής, συναντήθηκε στα Ιωάννινα η Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη.

«Η υποδοχή και η φιλοξενία στους χώρους της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων είναι πάντοτε θερμή και συγκινητική. Η διαχρονική μου σχέση με την ΕΛΕΠΑΠ, ως ιατρού, ενεργού πολίτη αλλά και πολιτικού, μου έδωσε την ευκαιρία όλα αυτά τα χρόνια να έρθω, ουσιαστικά, κοντά στο ανάπηρο παιδί και την οικογένειά του.

Εκτιμώ ότι οι πρωτοβουλίες της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων ανταποκρίνονταν πάντα στις σύγχρονες ανάγκες αντιμετώπισης των προβλημάτων που σχετίζονται με τις αναπηρίες των παιδιών» ανέφερε εισαγωγικά στη συζήτηση η Υφυπουργός Παιδείας.

Η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων καλωσόρισε την Υφυπουργό Παιδείας εκφράζοντας ευχαριστίες τόσο για τη διαχρονική παρουσία της κ. Τζούφη στο πλευρό της ΕΛΕΠΑΠ όσο και για την καθοριστική της συμβολή στην επίτευξη του κορυφαίου στόχου της ΕΛΕΠΑΠ, την δημιουργία και λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Η κ. Μπέγκα ζήτησε την συνδρομή της Υφυπουργού Παιδείας στην προσπάθεια που καταβάλλει η ΕΛΕΠΑΠ να ενημερώσει γονείς και εκπαιδευτικούς γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως, παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Στόχος αυτών των δράσεων είναι η έγκαιρη διάγνωση των προβλημάτων και η πρώιμη παρέμβαση με στόχο τη βελτιωμένη αναπτυξιακή πορεία των παιδιών.

Η Υφυπουργός συμφώνησε με την ανάγκη ενημέρωσης και επεσήμανε ότι το σχολείο, μετά και την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα νήπια, μπορεί να είναι ο χώρος εντοπισμού των τυχόν προβλημάτων σε συνεργασία πάντα με τους ειδικούς επιστήμονες αλλά και το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό που θα ενισχυθεί με 4,500 μόνιμες προσλήψεις  από τη νέα σχολική χρονιά.

Τέλος και από τις δύο πλευρές  σημειώθηκε η ανάγκη συνεργασίας  των ενδιαφερόμενων μερών στην κατεύθυνση αξιοποίησης όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που θα επιτρέψουν την διεύρυνση των δραστηριοτήτων της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων προς όφελος των παιδιών με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου